Jullunch Strindberg Gäddvik Espoo

MENU

Förrättsbord  

Svartvinbärssill M,G 
Glasmästarsill M,G 
Senaps- och whisky-marinerad sillM,G 
Skagenröra M,G 
Sockersaltad lax M,G 
Enbärsgravad laxM,G 
Rostade rödbetor, bovete och hasselnötter G,VEG 
Honungsglaserat päron och bondost L,G 
Rostad pumpa, grönkål och inlagda senapsfrön G,VEG 
Kokt potatis med dill L,G 
Potatissallad med kapris L,G 
Honung och kanel smaksatta rotfrukter med ruccolapesto M,G (inkl. nötter)  

Huvudrätter 

Serverad till bordet 

Över natten griskind med rostade rotfrukter med cognac och gräddsås L,G 

*** 

Stekt öring, Hasselbackapotatis och fiskromsås L,G 

*** 

Skogssvampkrokett med dragon morot och tryffelsås G,VEG 

Dessertbord  

Traditionell Bûche de noël L 

Mandelkaka, karamell och bakat äpple L,G 

Dryckesrekommendationer för Jullunchen

Välkomstskål
Husets kryddade glögg med alkohol 12
Husets alkoholfria glögg 9
Taittinger Brut Réserve 97
Lehtikuohu (finskt mousserande björksavsdricka) 46

Vinrekommendationer till menyn

Vita viner
Peter & Paul Riesling Bio, Niederösterreich, Österrike 58
HB Sancerre Les Baronnes, Loire, Frankrike 89

Röda viner
Domaine Bousquet Reserve Malbec Organic, Mendoza, Argentina 67
Proelio Reserva 2018, Rioja, Spanien 89

Övriga drycker
Kaffe 3,8 / Bryggt te 3,5
Pellegrino 0,75l 10

Avec
Martell VS Cognac 10
Bailey’s Original Irish Cream 9,3
Tullamore Irish Whiskey 9,5